dani domace kuhinje

Sačuvajte datum! Dani domaće kuhinje, 2. i 3. marta

Srećna sam da sa vama podelim vest o ovom lepom događaju na kom ću učestvovati i ja! Kaže Milica, koja ovaj događaj organizuje, da ću održati i neko predavanje, ali ja mislim da ću biti prezauzeta obilaženjem štandova i probanjem sireva i rakije da bih bilo šta tamo pričala 🙂

Šalu na stranu, pogledajte o čemu se radi u saopštenju ispod. Ako me pratite od početka, znate koliko volim domaće proizvode, napravljene sa tradicijom, pažnjom i ljubavlju, u porodičnim firmama. Dani domaće kuhinje će predstaviti baš te proizvode. Radujem se da se vidimo!

U subotu i nedelju, 2. i 3. marta od 12:00 do 20:00 časova, u tržnom centru Zemun Park, na adresi Auto-put za Novi Sad 124-126, biće održana manifestacija Dani domaće kuhinje.

Na manifestaciji domaće hrane i pića biće predstavljen veliki asortiman proizvoda izlagača iz cele Srbije i regiona.

Posetioci će moći da degustiraju i pazare najukusnije sireve, suhomesnate proizvode,  domaću slatku i slanu zimnicu, domaća vina, rakije i likere, torte, kolače, keksiće, med i proizvode od meda, tradicionalni kolač od sira poznat pod nazivom Kitnikez i još mnogo toga.

U zalogajima će biti i nadaleko poznati domaći ajvari, ljutenice, šarene salate i ljuti začini. Da razblažimo ljuto, probaćemo prvi i namaz od maline sa čokoladom, vanilom i cimetom. To je jedinstvena prilika da se zagolica mašta razigranih ukusa od pravih poslastica, kao i domaćih specijaliteta poput starih zaboravljenih jela, koji nas prosto pozivaju da ih probamo.

Na jednom od mnogobrojnih štandova naći će se i najslađe polusuve šljive punjene jedrima oraha i potopljene u najfiniju crnu čokoladu obložene jednim od tri ukusa – kokos, mleveni keks ili još oraha.

Tradicionalni hit biće tvrdi francuski sir, a pored njega posetioci će imati priliku da pazare i dimljeni i rolovani kačkavalj, kriška beli sir, kriška mladi sir, domaće kiselo mleko i još mnogo toga. Tu su i proizvodi od leblebije kao što je sirova i kuvana leblebija, pahuljice, brašno i testenina od leblebije.

Svi posetioci imaće priliku da kupe i drvene daske za sečenje i serviranje, modernog dizajna i vrhunskog kvaliteta.

Specijalni gosti manifestacije biće mladi preduzetnici i uspešni poljoprivredni proizvođači iz zemlje i regiona.

Posetioce očekuju brojna iznenađenja i nagradna igra! Drugog dana manifestacije biće proglašen i nagrađen najlepše dekorisan štand!

Manifestacija je namenjena domaćim i stranim posetiocima svih uzrasta!

Za sve ljubitelje vina i ukusnih kolača!

Ulaz je besplatan!